фитнес

Кардио оборудване

Бягащи пътечки с телевизори  -6бр.                   Бягаща пътечка е кардио уред който симулира бягане или ходене по и без наклон. Бягането е изключително здравословен спорт - поддържа и тонизира сърдечно-съдовата система, белия дроб и дихателната система, всички мускули и стави. Пътеките дават възможност за регулиране на скоростта и наклона, имат  предпазен ключ, компютър, LCD дисплей на който можете да гледате телевизия, пулсомер и др.
 

Крос тренажори                            -4бр.              Кростренажорът е стационарен фитнес уред който се използва за симулиране на ходене или тичане, без да се причинява силнен натиск върху ставите, като по този начин намалява на риска от контузии. Тренажорът предлага сърдечно-съдова тренировка с интензивност която може да варира според предпочитанията и възможностите на трениращия.

Велоергометри                             -4бр.                                                            Stairmaster Spinnaker, Lifefitness, Spinbike. Велоергометърът е фитнес машина, която симулира каране на колело.Той натоварва преди всичко мускулатурата на бедрата, подбедриците, а ако се кара в изправено положение и седалищната мускулатура.Има два типа велоергометри, класически - седящият е в поза на колоездач и тип водно колело - седящият е в стол, а педалите са разположени пред, вместо под него както е в класическия вариант. Електронното табло на модерните велоергометри дава възможност на спортуващите да изберат програма на трудност, да зададат оптимална скорост, която да поддържат или оптимален пулс. Дисплеят показва ротациите в минута, изразходваните калории, текущата реализирана мощност, времето и разстоянието, което упражняващият се е изминал.

Степери                                           -2бр.

СТЪЛБА  Stairmaster Stepmill                              С StairMaster Stepmill се постига сърдечно съдова тренировка както при бягаща пътека, като в същото време се развива по добре мускулатурата на долната част на тялото. Машината, която развива вашите сърце, бели дробове и мускули, без да претоварва ставите, е оборудвана с въртящо се стълбище с 20 сантиметрови стълби, наподобяващи усещането за истински стълби. След като започнете изкачване, чувството е точно като ходене или бягане по стъпалата на местната спортната площадка но в уюта на фитнеса или собствения си дом. Потребителите имат избор на различни скорости, шест работни програми с мониторинг на прогреса, двадесет нива на трудност, измерване на пулса с Polar съвместима система.

ГРЕБЕН ТРЕНАЖОР Concept 2.                           В продължение на много години гребният тренажор CONCEPT2 е смятан за най-добрият гребен тренажор в света. Уникалната му конструкция позволява на всеки трениращ - от любител до професионалист – да изпълнява упражнения, симулиращи движенията при гребане на вода и даващи възможност за безопасна и ефективна тренировка за цялото тяло.
Естествените движения при гребане са най-подходящи за тренировка на главните групи мускули, а също така и на сърцето, белите дробове и дихателната система. Нещо повече - работата с този тренажор, благодарение на регулируемото съпротивление, изключва вредното ударно натоварване на ставите, развива гъвкавост и издръжливост.
Използването на съпротивлението на въздуха за натоварване при изпълнението на упражненията позволява на трениращия изцяло да контролира интензивността на тренировката. Затова гребният тренажор Concept 2 е подходящ за всеки човек, независимо от неговата възраст и физическо състояние.