фитнес

ПИЛАТЕС

С настъпването на Новата 2019 година, Max Fitness стартира кампания  „Здраве за гръбнака чрез Пилатес”.

 

Сесиите са насрочени за:

 • всеки Вторник от 9:00 ч.
 • всеки Четвъртък от 9:00 ч.
 • при проявен интерес и в Събота от 9:00 ч.

Цена на посещение 6.00 лв.

Моля желаещите да се записват на телефон 0884747730

От сесиите могат да се възползват хора с:

 • гръбначно положение сколиоза.
 • гръбначно положение кифоза.
 • гръбначно положение лордоза.
 • дискови хернии.
 • болки в гърба, кръста и ставите на краката и ръцете.
 • следродилно възстановяване.
 • наднормено тегло и затруднена подвижност.
 • при заседнал начин на живот.
 • както и за активни спортисти, желаещи да подобрят стойката си и двигателната си способност, за да повишат резултатите от любимия си спорт, който практикуват.

Всяка Пилатес сесия е концентрирана към спазване на основните принципи на Пилатес - Релаксация, Концентрация, Правилна стойка, Центриране, Дишане, Координация, Плавни движения и Енергия: Тези осем Пилатес принципа са основните „съставки” на високото качество на метода. В Пилатес винаги се набляга на качеството над количеството и вие ще откриете, че за разлика от многото системи на упражнение, Пилатес не включва многобройни повторения за всяко движение. Така, извършвайки движенията с прецизност, всеки открива значителни резултати за невероятно кратко време.

Всеки е чел поне една статия относно значимите ползи от здравия гръбначен стълб. Здравето на гръбнака се превърна в популярна тема с основателна причина. Проучвания показват, че 80% от активното население на земята страда от болки в кръста и гърба в даден момент от живота си.

За повечето хора здравето на гърба е важно, но защо това има значение? Здравият гръбнак елиминира болките, а също повишава имунната ни система, подобрява критичното ни мислене и качеството на съня ни. Здравият гръбнак отслабва нивата ни на стрес, предпазва от бъдещи травми и дори намалява разходите ни за здраве. Това са важни съображения за качеството ни на живот и финансовото ни здраве. 

Пилатес упражненията от дълго време са свързвани с намаляване болката в гърба, ставите и мускулите. Системата Пилатес се фокусира върху централните постурални мускули, които помагат на тялото да бъде балансирано, гъвкаво и здраво. Мускулите на центъра на тялото са от съществено значение за осигуряване опора на гръбначния стълб. В Пилатес часовете ние учим хората да бъдат себеусещащи се за правилната стойка, правилното подравняване на гръбнака и заздравяваваме централните мускули, които поддържат правилната стойка. Това е важно за облекчаване и предотвратяване на болки в гърба, ставите и мускулите.

Пилатес също така учи осъзнаване навиците на движение, които могат да напрегнат гърба и ставите. Пилатес помага да променим тези навици и да разберем как да използваме тялото си правилно и ефективно. Ситемата Пилатес е подходяща и адаптивна за всички възрасти и физическа пригодност. Пилатес може да подобри нашата стойка и да повиши себеусещането за тялото ни, като едновременно с това развива и задълбочава силата и гъвкавостта ни.